Aktuelno

Stanje povređenih u pucnjavama: Dvoje dece iz škole na Vračaru i dalje kritično, više teško ranjenih u Mladenovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2023

-

13:37

Stanje povređenih u pucnjavama: Dvoje dece iz škole na Vračaru i dalje kritično, više teško ranjenih u Mladenovcu
Stanje povređenih u pucnjavama: Dvoje dece iz škole na Vračaru i dalje kritično, više teško ranjenih u Mladenovcu - Copyright Tanjug/FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zdravlja Danica Grujičić saopštila je u kakvom su stanju povređeni u pucnjavama u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i Mladenovcu, a nekoliko pacijenata je u kritičnom stanju.

Kada je reč o ranjenima u školi, dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj su danas puštena kući, ali je devojčica koja ima povrede glave i dalje kritično. Troje dece i nastavnica i dalje se nalaze u Urgentnom centru, dečak i devojica, kao i nastavnica su dobro, dok je drugi dečak jako teško i ima veliko oštećenje kičmene moždine.

Kada je reč o ranjenima u pucnjavi u Mladenovcu, sve povrede nanesene su vatrenim oružjem, a a ubolnicama je 13 povređenih.

Kako je rekla Grujičić, M.M. ima površnu rana grudnog koša, nije imao povrede unutrašnjih organa trbuha, stabilan, operisan.

"Devojka N.N.(2006) ima ustrelnu povredu glave i bešike, operisana, hematom sa desne strane čeono temeno je odstranjen, i pre operacije nije videla na levo oko i tu se zaglavio metak čeka je još jedna intervencija. M.A. najteže povređena, dve prostrelne povrede, najteže povređena, odstranjeni bubreg, dvanaestopalačno crevo i deo debelog creva, površno zbrinute povrede ekstremiteta i ako se stabilizuje predstoji ortopedska intervencija", navela je ministarka.

I.I. oko 20 godina, povreda noge, ušao u operaciju u stanju hemoralgičnog šoka, anesteziolozi nadoknadili izgubljenu krv, rešen i prelom desne butne kosti, podlaktice i natkolenice, sleduju mu ortopedske intervencije.

"V.N. (2003) desna natkolenica i prepona bez oštećenja krvnih sudova, po stabilizaciji stanja čekaju je dodane ortopedske intervencije. S.J (1972) povreda grudnog koša, urađena operacija, stabilan, ima prelom prvog pojasnog pršljena i za sada nema znake pomeranja nogu, može biti prolazno. M.P. (1969) prostrelna povreda donjeg dela karlice, na intenzivnoj nezi operisan, P.M. sa povredom glutealne regije, takođe operisan", rekla je ona.

U bolnici "Dragiša Mišović" nalaze se dva pacijenta, M.P. (1997) odstranjen bubreg, ima povrede krvnih sudove, operacija završena, I.M. (2003) destrukcija kosti desne natkolenice, bez znakova oštećenja nerava i krvnih sudova, stabilan.

U bolnici u Smederevu su se nalazila tri pacijenta, ali je jedan (R.J. 2002. godište) prebačen u Urgentni centar zbog komplikacija povreda grudnog koša, ali je bez obzira na to prebačen u stabilnom stanju.

J.M. (2000) povreda desnog kolena i potkolenice, ortopedski intervenisan, stabilan i M.N. (2002) prostrelna rana u stomaku, bez oštećenja unutrašnjih organa, takođe se nalaze u Smederevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija