Aktuelno

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu: "Vračaraci" se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistva

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

14:40

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu: "Vračaraci" se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistva
Zgrada specijalnog suda - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 38 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe, takozvani "Vračarci", kojom se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistva. 

Ova organizovana kriminalna grupa, optužnicom se tereti da je izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje  i promet oružja i eksplozivnih materija, teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju i pranje novca, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Optužnica je podignuta protiv Nikole Vušovića, Uroša Piperskog, Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića, Luke Cerovića, Miloša Miljanovića, Aleksandra Miloševića, Aleksandra Naumovskog, Vladana Miketića, Vladimira Kovačevića, Vuka Ursulova, Darka Maletića, Raša Bana, Đorđa Kneževića, Iva Bukljaša, Jovana Bošnjaka, Jovice Sovilja, Nikole Kačarevića, Lazara Ilića, Marka Drakule, Marka Tacića, Miloša Pavlovića, Miloša Raičevića, Nikole Božilovića, Nikole Milekovića, Nikole Filipovića, Petra Jevtića, Radivoja Jovanovića, Rajka Topića, Stevana Mandarića, Strahinje Savića, Filipa Grujića, Ivana Biletića, Vojina Stupara, Miloša Andrijevića, Aleksandra Ostojića, Draška Nikolića i Nikole Vukojevića. 

Kao organizatori ove organizovane kriminalne grupe u optužnici su označeni Nikola Vušović i Uroš Piperski, pa se zajedno sa ostalim okrivljenim pripadnicima terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava izvršena u Beogradu.

U pitanju su ubistva: 20. marta 2020. godine Aleksandra Halabrina, 10. septembra 2020. godine Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šaraca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra 2019. godine na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. godine na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića i 1. febraura 2021. godine na Arsenija Stefanovića. 

Od 38 okrivljenih 20 se nalazi u pritvoru, dvojica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora zbog ranije izvršenih krivičnih dela, pet je lišeno slobode u drugim zemljama i to dvojica u Republici Crnoj Gori, po jedan u Republici Holandiji, Republici Portugaliji i Kraljevini Holandiji, dok je 11 u bekstvu. 

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija