Aktuelno

TOS: "Beogradski manifest" promoviše destinacije Srbije i podiže svest javnosti

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2023

-

18:14

TOS: "Beogradski manifest" promoviše destinacije Srbije i podiže svest javnosti
TOS: "Beogradski manifest" promoviše destinacije Srbije i podiže svest javnosti - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalni Festival manifestacija, destinacija i degustacija - "Beogradski manifest" održava se na Kalemegdanu, a iz Turističke organizacije Srbije (TOS) kažu da je reč o porodičnom manifestaciji, koja promoviše ne samo destinacije i ukuse Srbije već i doprinosi podizanju svesti javnosti.

Danijela Veljović iz Turističke organizacije Srbije rekla je za Tanjug da turistička organizacija tradicionalno podržava "Beogradski manifest",  jer je pre svega reč o porodičnoj manifestaciji.

"Na Beogradskom manifestu u kutku mašta može svašta Udruženje osoba sa autizmom će predstaviti svoje radove i pričati koliko je važno da prihvatimo da je lepota u različitosti i u samom prihvatanju", rekla je Veljović.

Dodala je da je značajno da se govori i o ekologiji - kako se uklanja otpad i načinu recikliranja jer je to važan deo priče o turizmu.

Kada je reč o promociji Srbije kao turističke destinacije, Veljović navodi da treba spomenuti brojne festivale koji će se održati u narednom periodu u našoj zemlji, podsećajući da je ona jedina u regionu u kojoj se istovremeno održava Sabor trubača u Guči i Egzit u Novom Sadu.

"Navedene festivale poseti nekoliko stotina hiljada ljudi, od toga 10.000 inostranih turista, tako da sam sigurna da će za svakoga biti po nešto i da je Srbija ne samo destinacija koja nudi te prirodne lepote, kulturno istorijske spomenike već i dobru zabavu", rekla je ona.

Pored tih festivala, dodaje, u Kragujevcu će se održati  Arsenal fest, u Beogradu Bir fest, zatim Dani piva u Zrenjaninu...

"Srbija nema more, ali imamo predivne reke i jezera i akva parkove, tako da sam sigurna do će se ovaj pozitivan trend rasta u turizmu koji je započet 2023. godine nastaviti i tokom leta", navela je ona.

Manifestacija "Beogradski manifest" održava se još sutra, a kao i ranijih godina, posetioci će na ovom jedinstvenom porodičnom festivalu uživati u bogatom programu.

Ulaz je besplatan, a radno vreme u petak je od 15 do 21 čas, a u subotu i nedelju od 11 do 21 sat.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija