Aktuelno

Osnovni sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za proneveru u državnim rezervama

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2023

-

20:24

Osnovni sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za proneveru u državnim rezervama
Osnovni sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za proneveru u državnim rezervama - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini je odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za proneveru u državnim rezervama.

Sud je precizirao da se dvojica službenika kosovskog ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine (MINT) sumnjiče da su počinili krivično delo "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", dok se jedno lice sumnjiči da je počinio krivično delo "pružanje pomoći u izvršenju krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja", preneo je "Reporteri". 

Sud je na kraju pojasnio da protiv ove presude nezadovolјne strane imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, preko Osnovnog suda u Prištini.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, policija je juče u Prištini uhapsila tri osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela ''zloupotreba službenog položaja'' i ''pružanje pomoći u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja''.

Tokom akcije pretresa u kojoj su uhapšena lica inicijala R.M, H.H, i I.L, pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji će biti korišteni u daljem istražnom postupku, saopštilo je tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija