Društvo

Elek: Uručeno 206 novih ugovora o radu u KBC Kosovska Mitrovica

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2023

-

18:20

Elek: Uručeno 206 novih ugovora o radu u KBC Kosovska Mitrovica
Elek: Uručeno 206 novih ugovora o radu u KBC Kosovska Mitrovica - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

U "Mitrovačkom dvoru" danas je svečano dodeljeno 206 ugovora o radu na neodređeno vreme medicinskim i nemedicinskim radnicima, koji su u KBC Kosovska Mitrovica počeli da rade u doba pandemije kovida-19.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je da je među 206 podeljenih rešenja 36 doktora medicine, pet doktora stomatologije,116 medicinskih sestara svih profila i 40 nemedicinskih radnika, prenosi TV Most. 

"Neki bi rekli dosta. Međutim, rukovodstvo države Srbije je reklo da nije dosta. Obećano nam je u Raškoj da će biti raspisan konkurs za 50 lekara i 50 medicinskih sestara za sve zdravstvene institucije na teritoriji KiM i taj konkurs je u toku", rekao je Elek.

Zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica Dragiša Milović istakao je da 40 godina radi u zdravstvu kao lekar i da se nikada se nije desilo da se u jednom danu primi 206 ljudi.

"To samo govori koliko naša matična država Srbija razmišlja o nama. To samo govori da se nikada više nije ulagalo u zdravstvo kao što se ulaže danas", istakao je Milović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, ocenio je da je zdravstveni sistem na KiM stub oslonca opstanka srpskog naroda u pokrajini. 

"Zdravstvo je izuzetno važno, ako ne i najvažniji sektor koji se brine o očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi. Svi zdravstveni radnici su posvećeni pružanju medicinske pomoći, lečenju i prevenciji zdravstvenih problema. Njihov posao zahteva znanje, empatiju i predanost kako bi se pružila adekvatna nega pacijentima. Iako često rade pod pritiskom, njihova posvećenost je ključna za dobrobit našeg društva", rekao je Zaporožac.

Doktorka u KBC Kosovska Mitrovica Jelena Tomašević rekla je da je pre tri godine za nju, tada tek svršenog lekara, rad u kovid sistemu predstavljao moralnu obavezu i profesionalni izazov.

"Zahvaljujući direktoru i rukovodstvu KBC i ja i sve moje nezaposlene kolege dobili smo priliku da se priključimo toj borbi, da pokažemo znanje i humanost na delu baveći se najlepšim ali i najtežim zanimanjem kako tada tako i danas", rekla je Tomašević.

Medicinska sestra Tamara Gusnić rekla je da je borba protiv kovida u Kosovskoj Mitrovici uspešno završena zahvaljujući KBC, koji je produžavao ugovore i primio lekare da volontiraju, kako bi starijim kolegama pomogli u borbi protiv kovida.

"Nažalost u ovoj borbi mnoge naše kolege izgubile su bitku za svoj živoz. Zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, Ministarstvu zgravlja Srbije, ministarki Danici Grujičić, kao i Kancelariji za KiM i upravi KBC u Kosovskoj Mitrovici, na datoj šansi da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima u ovim teškim vremenima", rekla je Gusnić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija