Društvo

Elek: Nadam se da je dolazak lekova početak kontinuiranog snabdevanja

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

14:47

Elek: Nadam se da je dolazak lekova početak kontinuiranog snabdevanja
Printskrin/Tanjug video/TV Most - Copyright Printskrin/Tanjug video/TV Most

veličina teksta

Aa Aa

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je da prva pošiljka lekova iz centralne Srbije posle više od dve godine predstavlja prvi korak ka redovnom snabdevanju zdravstvenih ustanova na KiM i izrazio nadu da ubuduće neće biti administrativnih prepreka.

Elek je za Tanjug naveo da su juče zdravstvene ustanove na KiM dobile dva šlepera, jedan sa infuzionim rastvorima i drugi u kojem su bili antibiotici, deo citostatika, fraksiparin i niz drugih lekova. 

"Verujem da je ovo prvi korak ka redovnom snabdevanju KBC-a lekovima, da ovo nije poslednja isporuka i da ćemo kontinuirano biti snabdevani i da nećemo nailaziti ni na kakve administrativne prepreke, koje nisu potrebne", rekao je Elek.

Istakao je da su lekovi su prevashodno neophodni za pacijente bez obzira na njihovu rasnu i nacionalnu pripadnost ili političko opredeljenje.

Dodao je da na KiM, gde lekovi nisu stizali dve godine i tri meseca i dalje nedostaje veliki broj lekova i još jednom istakao da se nada da, kako je rekao, uz dobru volju neće biti prepreka i da će zdravstvene ustanove moći da kontinuirano pružaju negu pacijentima.

U Kosovsku Mitrovicu i Gračanicu u četvrtak veče stigli su šleperi natovareni neophodnim lekovima koji su za srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji upućeni iz centralne Srbije.

Ovo je prva isporuka lekova srpskim bolnicama na KiM posle dvogodišnje blokade Prištine.

Šleperi su iz centralne Srbije poslati pre nedelju dana, od kada su bili na carinskom terminalu u Prištini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija