Društvo

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio finansijski plan za 2024. godinu, planirani prihodi skoro 800 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

22:12

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio finansijski plan za 2024. godinu, planirani prihodi skoro 800 miliona dinara
Senat Univerziteta u Beogradu usvojio finansijski plan za 2024. godinu, planirani prihodi skoro 800 miliona dinara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Senat Univerziteta u Beogradu je na današnjoj sednici usvojio predlog finansijskog plana UB za sledeću godinu, a po kome ukupni planirani prihodi iznose 781. 394.000 dinara.

Na sednici je predstavljen finansijski plan za sledeću godinu, a kada su u pitanju rashodi, planirano je da se najveći deo troškova, oko 227 miliona dinara potroši na bruto plate i dodatke.

Kako je rečeno, deo rashoda, oko 23 miliona dinara utrošiće se na PIO doprinose na teret poslodavca i za zdravstvo, na stalne energetske troškove oko devet i po milona, dok je za komunalne usluge planirano da se potroši oko 10 miliona dinara.

Dodali su da je planirano da se za službena putovanja u inostranstvu izdvoji 33 miliona dinara, i pojasnili da od tog iznosa dve trećine pripada međunarodnim projektima.

Kada je reč o uslugama po ugovoru, naveli su da je za kompjuterske planirano izdvajanje oko pet miliona, a za usluge o informisanju, koje se odnose na oglašavanje, elektronsko praćenje u medijima, kao i na štampu raznih vrsta plakata, oko 15 miliona dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija