Društvo

Evakuacija životinja na Krčedinskoj adi: Danas pauza, akcija se nastavlja sutra, na ostrvu ostalo 12 krava i konji

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

16:15

Evakuacija životinja na Krčedinskoj adi: Danas pauza, akcija se nastavlja sutra, na ostrvu ostalo 12 krava i konji
Evakuacija životinja na Krčedinskoj adi: Danas pauza, akcija se nastavlja sutra, na ostrvu ostalo 12 krava i konji - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Posle dva dana evakuacije i tri uspešne ture spasavanja životinja zarobljenih zbog visokog vodostaja Dunava na Krčedinskoj adi, kako su saopštili u Vojvodinašumama, danas je dan pauze.

Umesto vojske i radnika "Vojvodinašuma", na terenu su danas bili veterinari i veterinarske inspekcije, koji su utvrđivali stanje životinja, kako onih preostalih na ostrvu, tako i onih što su vraćene vlasniku, Milenku Plavšiću.

Prekjuče je u dve ture prevezeno oko 50 grla stoke, a zbog mraka i problema sa brodom kom je oštećen propeler, evakuacija je morala da stane. 

Kako skela plovi samo u toku dana, juče se počelo ranije, sa privatnim brodom, ali je prevezena samo jedna tura sa oko 30 grla goveda jer je ostale životinje bilo nemoguće uhvatiti. Na ostrvu je, prema rečima Milenka Plavšića, ostalo oko 12 krava i konji.

Kako je ranije direktor "Vojvodinašuma", Kokai Roland istakao, konji će biti najzahtevniji deo zadatka jer će ih biti teško uhvatiti, pa zatim i prevesti, a u današnjem danu pauze, pravio se i plan kako to izvesti.

Evakuacija se nastavlja sutra, a vreme će biti poznato u večernjim satima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija