Društvo

U toku obuka vojnika kopnenih jedinica decembarske klase u Požarevcu

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

20:09

U toku obuka vojnika kopnenih jedinica decembarske klase u Požarevcu
U toku obuka vojnika kopnenih jedinica decembarske klase u Požarevcu - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije ''decembar 2023'' iz rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon završetka osnovne obuke, kako bi u skladu sa svojim specijalnostima bili osposobljeni za obavljanje vojničkih dužnosti za koje su regrutovani.

Težište je na osposobljavanju za borbenu upotrebu naoružanja roda i uvežbavanju taktičkih radnji u napadu i odbrani.

Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima i na poligonima u kasarni „Pavle Jurišić Šturm“, koji vojnicima pružaju odlične uslove za sticanje znanja i veština o upotrebi borbenih sredstava, njihovom opsluživanju i osnovnom održavanju.

Vojnike u nastavku očekuju kompleksniji sadržaji obučavanja na terenu i programska gađanja iz naoružanja roda, a potom i provera osposobljenosti za izvršavanje vojničkih zadataka, čime će faza specijalističke obuke biti završena.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti na kolektivnoj obuci u jedinicama Kopnene vojske, u kojima će biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka, a oni koji žele da stanu u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije mogu se za to već sada prijaviti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija