Društvo

Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm: Narednih dana oblačno i kišovito uz pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2024

-

07:18

Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm: Narednih dana oblačno i kišovito uz pad temperature
Euronews/Ljiljana Gradinac - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

Proleće nam je sve bliže, a vremenske prilike su sve nestabilnije. Nakon skoro mesec dana veoma toplog i uglavnom sunčanog vremena pred nama je nešto nestabilniji period. To znači da ćemo narednih dana imati promenljivo oblačno vreme, sa čestim kišnim epizodama, a očekuje nas i pad temperature. 

Početak ove radne nedelje donosi nam jak vetar i dosta kiše. Pljuskova će biti na širem području Srbije, a najveća količina padavina prognozira se u zapadnim i jugozapadnim predelima, navodi meteorloškinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Na snazi su danas žuti i narandžasti meteoalarm zbog padavina i jakog vetra koji će u košavskom području i u planinskim predelima duvati brzinom i do 80 km/h.

Maksimalna dnevna temperatura još danas će se kretati iznad proseka, od 10 na istoku do 20 u centralnim i južnim predelima. U Beogradu oko 15 stepeni.

Vetar u večernjim satima postepeno slabi, a umesto južnog počinje da duva severac koji će nam doneti zahlađenje za oko 5 stepeni.

Prognostički modeli za prvu polovinu ove radne nedelje najavljuju oblačno i kišovito vreme, a temperatura će se kretati oko proseka za prvu polovinu marta. U utorak i sredu kiša će biti lokalnog karaktera, a maksimalna temperatura će se kretati između 10 i 15 stepeni. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija