Društvo

Na Zlatiboru i Tari veje sneg: Zahlađenje koje je pogodilo Srbiju donelo snežnu idilu na planinama

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2024

-

16:33

Na Zlatiboru i Tari veje sneg: Zahlađenje koje je pogodilo Srbiju donelo snežnu idilu na planinama
Na Zlatiboru i Tari veje sneg: Zahlađenje koje je pogodilo Srbiju donelo snežnu idilu na planinama - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Mokar i krupan sneg jakog intenziteta počeo je oko podneva da pada na Zlatiboru i Tari, a u nižim predelima Zlatiborskg okruga posle 15 časova.

Na Zlatiboru trenutno raskvašenog snega ima oko 15 centimetara, a u nizim krajevima oko pet.

Alen Mušanović iz JP Užice Putevi rekao je za Tanjug da je uvedena zabrana saobraćaja za kamione od Uzica do Borove glave na Zlatiboru.

"Sneg je napadao za kratko vreme. Mi smo bili u nultom stepenu angažovanosti, organizovali smo šest kamiona koji čiste i posipaju", kaže za Mušanović.

On je naveo da su trenutno u prvom stepenu angažovanosti i da će biti uvedeno još mehanizacije ako sneg noćas nastavi intenzivno da pada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci sa Zlatibora i Tare gde se vidi da sneg pada jakim intezitetom. Sneg pada i na Kosmaju, a ista situacija je na Debelom brdu kod Valjeva.

Portal 192.rs objavio je na Instagramu da je martovski sneg napravio kolonu vozila na Zlatiboru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ), saopštio je da se sneg očekuje i sutra na planinama. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni pravac. 

Najniža temperatura od 2 stepena do 5 stepeni, najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i noću vedro.

U Beogradu oblačno i sveže

U Beogradu promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana. 

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni i južni pravac. 

Najniža temperatura od 2 do 4 stepena, najviša oko 14 stepeni. Uveče i noću vedro.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak ujutro u većem delu zemlje prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metra visine.

U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada. U utorak posle podne i uveče, kao i u sredu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak, 1. aprila uveče i tokom noæi ka utorku 2. parila.
 

Komentari (0)

Srbija