Društvo

Konzul u Atini: Evakuacija na Eviji završena, na ostrvu ostalo još 230 srpskih turista

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

11:18

Konzul u Atini: Evakuacija na Eviji završena, na ostrvu ostalo još 230 srpskih turista
Konzul u Atini: Evakuacija na Eviji završena, na ostrvu ostalo još 230 srpskih turista - Copyright AP Photo/Petros Karadjias

veličina teksta

Aa Aa

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević izjavio je danas da su još aktivni požari na Peloponezu i Eviji, gde je ostalo još 230 srpskih turista, ali da se polako stavljaju pod kontrolu. On je agenciji Tanjug rekao da je evakuacija srpskih turista završena.


"Bila je evakuacija iz mesta Pefki, odakle su neki otišli dalje. Bilo je između 800 i 1.000 turista, sada ih ima 230, od kojih će polovina verovatno već sutra da ode. Juče je iz raznih agencija otišao jedan autobus, a neke agencije su svoje turiste prebacili na Olimpsku regiju", rekao je Vukosavljević.

Prema njegovim rečima, većina agencija u četvrtak završava smenu, ali mnogi turisti hoće da sačekaju kraj aranžmana jer ima mnogo manje dima i pepela. Dodao je i da su se u ostalim delovima Grčke požari smirili.

Kada se radi o srpskim vatrogascima koji učestvuju u gašenju požara na Eviji, Vukosavljević je istakao da je ambasada Srbije u Atini dobila dosta pozitivnih komentara od grčkih građana o njihovom radu.

"Imamo dosta pozitivnih komentara na Tviteru i društvenim mrežama kako naša ekipa radi. Mnogi ih hvale i zahvaljuju na pomoći", rekao je Vukosavljević.

Požari na ostrvu Evija, drugom po veličini u Grčkoj, izbili su pre devet dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija