Društvo

Udruženje toplana: Od jutros grejanje radi u skoro svim opštinama

Komentari

Autor: Tanjug / TV Prva

12/10/2021

-

10:15

Udruženje toplana: Od jutros grejanje radi u skoro svim opštinama
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović kaže da od jutros u gotovo svim gradovima i opštinama sa sistemima daljinskog grejanja funkcioniše grejanje. On je rekao da su tople probe počele uglavnom od 8. ili 11. oktobra, što zavisi od odluka o grejanju u lokalnim samoupravama.

On je, gostujući na TV Prva, dodao da uvek ima manjih problema koji prate početak svake grejne sezone. Na pitanje zašto grejanje nije ujednačeno, Stojanović kaže da to, pre svega, zavisi od odluka gradova i opština o načinu i uslovima grejanja.

Stojanović je, na pitanje kako komentariše pritužbe građana da ne mogu da dobiju toplane da prijave da nemaju grejanje, rekao da ne može da komentariše pojedinačne slučajeve, ali da može da kaže da toplane imaju dovoljno energenata za početak grejne sezone.

Kako je naveo, trenutna snabdevenost toplana iznosi između 50 i 95 odsto ugovorenih količina energenata. Očekuje da će od 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona, sve kategorije kupaca imati grejanje.

"Mislim da nećemo imati veće probleme sa cenom energenata. Od 60 toplana, sedam ili osam je podnelo zahtev svojoj lokalnoj samoupravi za korekciju cene, ali ima i onih koje su tražile smanjenje cena", kazao je Stojanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija