Društvo

Pravi jesenji dan, prohladan i kišovit, prestanak padavina popodne - stiže i košava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2021

-

07:38

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je pravi jesenji dan. Prohladan, pretežno oblačan i mestimično kišovit.

Tokom prepodneva na severu se očekuju slabe padavine, a sredinom dana, upravo u ovim predelima počeće razvedravanje.

Kiše će u poslepodnevnim satima biti samo mestimično, i to u južnim i istočnim predelima. Delimično razvedravanje zahvatiće celu Srbiju tokom noći, te će oblaka biti i narednih dana, ali bez padavina, kaže Ljubica Gojković, meteorolog Euronews Srbija.

Temperatura je ovog jutra bila oko 8 stepeni, dok se tokom dana očekuje samo blagi porast temperature. Na krajnjem severu i jugu biće 12, u ostalim predelima oko 9 stepeni. Vetar još danas slab i umeren severozapadni. Popodne dolazi do njegovog okretanja na istočni, a kasnije tokom noći i na jugoistočni, uz pojačanje intenziteta.

"Danas smo se ponovo našli pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska, međutim jačanje ovog sistema i njegovo premeštanje dalje prema istoku osetićemo najviše narednih dana", rekla je Gojković.

Kako je objasnila, pre svega zbog jake košave koja nas očekuje do petka, ali i zbog stabilizacije vremena i razvedravanja. Pri ovakvoj atmosferskoj situaciji česta je pojava magle, a zbog niskih jutarnjih temperatura i mraza.

"Narednih dana se zbog ovih atmosferskih pojava preporučuje dodatni oprez u saobraćaju, pre svega na zapadu i jugozapadu Srbije. Promenljivo oblačno i prohladno, ali bez padavina biće do kraja nedelje za kada se prognoziraju nove padavine i dodatno zahlađenje", dodala je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija