Društvo

Bivši inspektor SBPOK Goran Papić sutra na optuženičkoj klupi

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2021

-

11:51

Bivši inspektor SBPOK Goran Papić sutra na optuženičkoj klupi
Bivši inspektor SBPOK Goran Papić sutra na optuženičkoj klupi - Copyright Prinstscreen YouTube/Objektiv TV

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću, optuženom za tzv. trgovinu uticajem.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva, Papić se tereti da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu u skladu sa zakonom i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Uhapšen 9 marta.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Na saslušanju kod tužioca negirao je izvršenje krivičnog dela.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd, da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija