Društvo

Oblačno i tmurno vreme danas će zameniti sunce, ali na kratko, sledi novo naoblačenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/12/2021

-

07:22

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Oblačno i tmurno vreme, danas će zameniti sunce. Oblaci se, zajedno sa Đenovskim ciklonom koji nam je prethodnih dana donosio prave zimske dane, kreću ka istoku, a iznad naše zemlje došlo je do blagog porasta vazdušnog pritiska, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 
Međutim, ona kaže da razvedravanje i slabljenje vetra stiže, ali samo na kratko, jer već sutra do naše zemlje stiže nov ciklon sa Mediterana, što znači novo naoblačenje i padavine.

"Tokom celog dana biće pretežno sunčano, sa nešto više oblaka u prvoj polovini dana. Jutro je bilo veoma hladno, sa temperaturom ispod nule. Sveže će biti i tokom dana, sa temperaturom od tri do šest stepeni Celzijusa, koliko se očekuje u Beogradu i mestima centralne Srbije", navodi ona.

Vetar danas promenljiv. U Timočkoj krajini, umeren i pojačan zapadni. U Vojvodini južni i jugoistočni. A u ostatku zemlje vetra skoro i da neće biti.

"Novo naoblačenje stiže nam u četvrtak, u prvoj polovini dana. Premeštanje sistema niskog vazdušnog pritiska uslovljava strujanje iz južnih pravaca, što donosi otopljenje od skoro pet stepeni Celzijusa. Ova nešto toplija vazdušna masa sa Mediterana činiće da padavine budu u obliku dugotrajne, ali slabe kiše. Vetar će u košavskom području duvati pojačanim i povremeno jakim intenzitetom", kaže Gojković.

Ona za kraj radne nedelje predviđa kišu. Kaže da će se vetar tokom noći između četvrtka i petka okrenuti na zapadni i severozapadni, što naznačava priliv hladnog vazduha. 

"U severnim predelima dnevna temperatura neće prelaziti pet stepeni, a na jugu će i dalje biti relativno toplo, oko 10 stepeni Celzijusa. Kiša će sa prilivom ovog hladnog vazduha prelaziti u sneg i susnežicu, te se u višim planinskim predelima očekuje dodatno povećanje visine snežnog pokrivača, a za vikend sneg će padati i u nižim predelima", kaže Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija