Društvo

Dr Mihajlović o tome kada trudnice i porodilje mogu da se vakcinišu protiv koronavirusa

Komentari

Autor: RTS

07/01/2022

-

10:41

Dr Mihajlović o tome kada trudnice i porodilje mogu da se vakcinišu protiv koronavirusa
Mame - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" dr Slađana Mihajlović apelovala je na sve trudnice i porodilje da se vakcinišu. Kaže da se Fajzer-Biontekova vakcina pokazala jako efikasno u zaštiti mama od koronavirusa.

Mnoga odeljenja KBC "Dragiša Mišović" podeljena su na crvenu i zelenu zonu. Tako je i u porodilištu i na odeljenju ginekologije. Tamo se u prvim minutima 7. januara rodila devojčica, teška 2.970 grama, kaže načelnica odeljenja dr Slađana Mihajlović.

Ističe da je s ovim božićnim jutrom, u "Mišoviću" 2022. rođeno 80 beba rođeno, a 14 za 24 časa.

"Za našu bolnicu je to fantastičan broj. Nadam se da ćemo nastaviti tako", rekla je dr Mihajlović.

Pojašnjava da je bolnica napravljena za manje od 2.000 porođaja, ali da su sa pandemijom promenili koncept, tako da je prošle godine rođeno 4.000 beba, a imali su i 170 kovid porođaja.

"Porastao je broj porođaja, vratili smo poverenje građana, ali i lekare u našu bolnicu i sada nas Beograđani prepoznaju kao najbolje porodilište", navela je Mihajlovićeva dodajući da im je plan da dodatno povećaju kapacitete i da uđu pod okrilje Medicinskog fakulteta kao nastavna baza ginekologije.

Kaže da su za 24 časa imali dva porođaja kovid pozitivnih trudnica. Navodi da je odziv trudnica za imunizaciju dobar i apeluje na sve da se vakcinišu uz napomenu da to mogu da učine u bilo kom stadijumu trudnoće. Dodaje da je Fajzer-Biontekova vakcina pokazala izuzetne rezultate.

"Želim da naglasim da svima želim mir, zdravlje i da sačuvaju svoju porodicu", zaključila je dr Slađana Mihajlović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija