Društvo

"Ne krećite na put bez zimske opreme i lanaca": Sneg otežava saobraćaj, smanjena vidljivost na auto-putu Miloš Veliki

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2022

-

18:33

"Ne krećite na put bez zimske opreme i lanaca": Sneg otežava saobraćaj, smanjena vidljivost na auto-putu Miloš Veliki
"Ne krećite na put bez zimske opreme i lanaca": Sneg otežava saobraćaj, smanjena vidljivost na auto-putu Miloš Veliki - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Jak sneg već satima pada u Zapadnoj Srbiji, a do formiranja belog pokrivača došlo je i na auto-putu Miloš Veliki gde se saobrćaj odvija pod otežanim uslovima. 

"Ne vidi se prst pred okom. Put je prohodan, ali vidljivost je maksimalno smanjena, a brzina kojom se krećemo na autoputu nije veća od 50 kilometara na čas. Kolovoz je klizav, što dodatno otežava vožnju. Nadamo se da će čistač što pre da prođe jer bi uskoro na ovoj deonici mogao da nastane pravi kolaps", rekao je za RINU vozač Milan Milinković iz Čačka.

RINA

 

Saobraćaj se odvija otežano i na magistralnom putu od Čačka do Užica, a još intenzivnije snežne padavine zabeležene su i na planinskim prevojima Zlatibora i Zlatara. 

"Sve ekipe su na terenu i putevi prvog i drugog reda su čisti. Za sada sneg nije napravio veće probleme, ukoliko nastavi da pada ovakvim intenzitetom bićemo prinuđeni da svu mehanizaciju mobilišemo i zabranimo saobraćaj na pojednim kritičnim deonicama za teretna vozila", izjavio je Alen Mušanović, rukovodilac sektora za održavanje puteva u JP Putevi Užice. 

Vozači se pozivaju na oprez, da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, ali i da ne kreću bez adekvatne putne opreme.

RINA

 

Put Preko Brdo - Odvraćenica je potpuno zavejan i apeluje se da preko Golije vozači ne kreću na put. 

Putevi Srbije savetuju na oprez: Ne krećite na put bez zimske opreme i lanaca

Putevi Srbije preporučuju opreznu vožnju i upozoravaju na sneg, maglu i klizave kolovoze na putevima u Srbiji.

Snega, kako navode u saopštenju, ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara i to na putevima prvog i drugog prioriteta održavanja.

RINA

 

 Kolovozi su vlažni i na prilazima određenom broju manjih graničnih prelaza, gde ima i snega do pet centimetara, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

RINA

 

Putevi takođe apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer je moguće stvaranje poledice zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija