Društvo

Prestanak padavina, a sutra nas očekuje najhladniji dan, toplije tek od petka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/01/2022

-

07:18

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U proteklih sedam dana imali smo smenu prolećnog, jesenjeg i pravog zimskog vremena. Nagli i intenzivni pad temperature doneo nam je zahlađenje od skoro 15 stepeni, što je uzrokovalo nepovoljnu biometeorološku situacija za većinu hroničnih bolesnika, rekla je meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Kako je dodala oprez se preporučuje srčanim bolesnicima i osobama sa reumatskim tegobama, a od drugih meteoropatskih tegoba, dodaje, moguće su jake glavobolje.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Nakon nekoliko snežnih dana, danas nas očekuje prestanak padavina u većem delu Srbije, osim na višim planinama gde će povremeno provejavati sneg. Zbog stabilizacije vremena, u Vojvodini će danas biti vedro, a do kraja dana oblaci se zadržavaju južno od glavnog grada", rekla je Gojković.

Kaže da osim razvedravanja, stabilizacija vremena nam donosi i dodatni pad temperature, te je ovog jutra najhladnije je bilo na planinama, a u nižim predelima temperatura se kretala oko minus tri stepena Celzijusa. Toliko se očekuje i tokom celog dana.

Gojković dodaje da će umeren i povremeno pojačan severni i severozapadni vetar i danas činiti da osećaj hladnoće bude još intenzivniji.

"Najhladniji dan očekuje nas sutra, kada će jutarnja temperatura mestimično dostizati - 15 stepeni. U Beogradu i centralnim predelima kretaće se oko -10, a malo toplije biće na severu i istoku Srbije. Tokom dana i dalje ledeno, sa temperaturom oko minus pet stepena, dok će u Vojvodini biti oko nule. U četvrtak dolazi do okretanja vetra na zapadni što uslovljava priliv nešto toplije vazdušne mase. Do kraja nedelje biće uglavnom vedro i sunčano, a od petka i malo toplije", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija