Društvo

U toku obuka vojnika artiljerijsko-raketnih jedinica za PVO

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

21:25

U toku obuka vojnika artiljerijsko-raketnih jedinica za PVO
U toku obuka vojnika artiljerijsko-raketnih jedinica za PVO - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

 U Centru za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO u toku je specijalistička obuka vojnika roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva koji su služenje vojnog roka započeli u martu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Oni se u ovom centru, na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, obučavaju za dužnosti poslužilaca i operatera na protivavionskim topovima L/70 "bofors" i raketnim sistemima za protivazduhoplovna dejstva "kub-M".

Vojska Srbije/ vs.rs

 

Tokom šestonedeljne obuke, vojnici se kroz teorijsku nastavu i praktičan rad na protivavionskim topovima i raketnim sistemima osposobljavaju za realizaciju borbenih zadataka u okviru posluga i stiču znanja o taktici upotrebe ovih sredstava protivvazduhoplovne odbrane, njihovom opsluživanju i održavanju sklopova i sistema.

Vojska Srbije/ vs.rs

 

Po završenoj specijalističkoj obuci vojnici će biti upućeni na dalje služenje vojnog roka u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka roda i biti aktivno uključeni u život i rad jedinica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija