Društvo

Protestna šetnja u organizaciji platforme "Solidarnost" i koalicije "Moramo", izneta tri zahteva

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2022

-

15:28

Protestna šetnja u organizaciji platforme "Solidarnost" i koalicije "Moramo", izneta tri zahteva
Protestna šetnja u organizaciji platforme "Solidarnost" i koalicije "Moramo", izneta tri zahteva - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Protestna šetnja od Trga Nikole Pašića koju su danas povodom međunarodnog praznika rada organizovali platforma "Solidarnost" i koalicija "Moramo" završena je na Slaviji gde su učesnici šetnje položili cveće na spomenik Dimitriju Tucoviću.

Demonstranti su na protestu koji se održao pod parolom "opasulji se" izneli tri zahteva – bezbedno i zdravo radno mesto, kolektivne ugovore na sektorskom nivou i dostojanstvene zarade.

Jedan od lidera koalicije "Moramo", Nebojša Zelenović, izrazio nadu da će na sledećem skupu biti više učesnika i najavio da će se koalicija "Moramo" u Skupštini zalagati za radnička prava.

"Nama je bilo važno da istaknemo da se držimo zajedno i da jedna nova politička grupacija u srži svog delovanja ima zaštitu radnika i njihovih prava, istovremeno stvarajući klimu da se do tih prava dođe", rekao je Zelenović.

On je ocenio da se poslednjih godina ljudi pitaju da li uopšte treba da učestvuju na prvomajskim okupljanjima, jer sindikati i radnici pokazuju da im nije stalo i rekao kako će koalicija "Moramo" nastojati da se to promeni.

Kandidat za predsednika na proteklim izborima Biljana Stojković, član Skupštine slobodne Srbije, izjavila je da je cilj koalicije "Moramo" dostojanstven život radnika i plata dovoljna za život.

"Živimo u zemlji gde je ideja ekonomskog razvoja jeftina radna snaga. Tu strada samo radnik, a profit se gomila u nečijim džepovima", izjavila je ona.

Poručila je da bez ujedinjavanja i sindikalnog organizovanja problemi radnika neće moći da se reše.

Komentari (0)

Srbija