Društvo

Pretežno sunčano i toplo, temperatura do 26 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/05/2022

-

07:29

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kratkotrajna nestabilnost juče nam je donela oblake, kišu, povremeno i pojačan vetar. Danas već sledi razvedravanje, a polje visokog vazdušnog pritiska iznad Mediterana donosi nam, osim stabilizacije vremena i toplu vazdušnu masu, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Tokom dana ćemo imati smenu sunca i oblaka, a u brdsko-planinskim predelima južne Srbije lokalno će biti uslova za kratkotrajne padavine. Maksimalna temperatura danas kretaće se oko 26 stepeni Celzijusa, što je gornja granica prosečnih vrednosti za ovo doba godine", kaže Gojković.

Navodi da se slab vetar, promenljivog pravca zadržava danas, ali i narednih nekoliko dana, što omogućava dodatno zagrevanje vazduha. 

Tanjug/Rade Prelić

 

"Vedro i sunčano vreme i priliv tople vazdušne mase sa juga u drugoj polovini nedelje donosi nam skoro letnju temperaturu. Maksimalna dnevna će u četvrtak i petak mestimično biti i do 30 stepeni Celzijusa. Ipak, u noći između petka i subote dolazi do jačanja vetra iz severnog pravca što naznačava promenu vremena. Pojačan vetar i oblaci doneće nam zahlađenje od nekoliko stepeni, a očekuju se i slabe do umerene padavine", kaže Gojković. 

Kaže da već u subotu uveče sledi razvedravanje, te se za sledeću nedelju prognozira nešto stabilnija vremenska situacija i umerenije vremenske prilike.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija