Društvo

PMF u Novom Sadu organizuje onlajn besplatne pripreme za malu maturu za sve osmake u Srbiji

Komentari

Autor: S. T.

03/06/2022

-

10:11

PMF u Novom Sadu organizuje onlajn besplatne pripreme za malu maturu za sve osmake u Srbiji
PMF u Novom Sadu organizuje onlajn besplatne pripreme za malu maturu za sve osmake u Srbiji - Copyright Euronews/Slavica Tuvić

veličina teksta

Aa Aa

Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu organizuje od 13. do 17. juna besplatne onlajn pripreme za malu maturu za testove iz matematike i kombinovani test, koje uživo može da prati i do 10.000 učenika osnovnih škola, širom Srbije. 

"Svi učenici osnovnih škola širom Srbije moći će da učestvuju u 'Nedelji male mature na PMF-u', odnosno da pohađaju besplatne pripreme za malu maturu i to iz: matematike, fizike, hemije, biologije i geografije. Pripreme će se održavati onlajn, preko platforme koja omogućava istovremeno učešće i do 10.000 učenika. Ove časove će držati iskusni profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Učenici neće biti samo pasivni posmatrači, nego aktivni učesnici ovih časova – moći će u realnom vremenu da rešavaju zadatake i postavljavaju pitanja predavačima. Svi časovi će biti snimljeni i učenici će moći i odloženo da ih pogledaju", navodi se u saopštenju PMF-a.

Učenici, odnosno njihovi roditelji samo treba da se besplatno registruju na portalu na kojem će biti postavljeni linkovi za časove, snimci tih časova, kao i ostali korisni materijali. Na zvaničnoj stranici Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu www.pmf.uns.ac.rs može se naći link koji vodi ka pomenutom portalu.

Svakog dana tokom "Nedelje male mature na PMF-u", učenici će slušati pripremu za malu maturu iz po jednog predmeta i to: ponedeljak, 13. juna od 11 časova – fizika,  utorak, 14. juna od 11 časova – matematika, sreda, 15. juna od 11 časova – hemija, četvrtak, 16. juna od 11 časova – biologija,  petak, 17. juna od 11 časova – geografija.

PMF u Novom Sadu je prošle godine organizovao po prvi put pripreme za malu maturu iz matematike, na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada osnovaca.

"Pozitivna iskustva i reakcije učenika su nam i bili osnovni motiv da i ove godine držimo ove pripreme i to iz svih oblasti koje se izučavaju na našem fakultetu. Na taj način želimo da pomognemo osnovcima da što bolje polože malu maturu i upišu željene škole", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija