Društvo

Još jedan vreli dan pred nama, u Beogradu do 35 stepeni - osveženje stiže već sutra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2022

-

07:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vikend za nama doneo nam je nestabilno i promenljivo vreme. Na severu je došlo do blagog zahlađenja, a na jugu je pala i nešto veća količina kiše. Ovu privremenu nestabilnost danas će ponovo zameniti vedro, sunčano i veoma toplo vreme, ali ipak pred nama je veoma promenljiva i nešto svežija nedelja.

Minimalna temperatura je i ovog jutra u većini mesta bila oko 20 stepeni, što znači da smo imali još jednu tropsku noć. Vreo vazduh iz Afrike koji je zahvatio Apeninsko i Balkansko poluostrvo danas će uzrokovati da maksimalna temperatura u severnijim predelima prelazi 35 stepeni, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

U Banatu i danas oko 36, u Beogradu 35, dok će na istoku i jugu zemlje biti do 33 stepena. Više oblaka i nestabilnost u drugoj polovini dana upravo će istočnim, jugoistočnim i jugozapadim predelima doneti lokalne pljuskove, ponegde i grmljavinu.

Slab vetar i dosta sunčanih perioda činiće da subjektivni osećaj bude kao da je toplije od izmerenih vrednosti.

Intenzivnija promena vremena stiže nam već sutra poslepodne. U prvoj polovini dana biće promenljivo oblačno, ali i dalje veoma toplo i sparno. U poslepodnevnim satima dolazi do pojačanja severozapadnog vetra, a sa njim stiže i nestabilnost koja će nam doneti pljuskove, grmljavinu, lokalno i veću količinu kiše.

Osim oblaka i kiše, stiže nam i zahlađenje koje će ovaj put uzrokovati pad temperatura i za više od sedam stepeni. Maksimalna dnevna u sredu neće prelaziti 30, a tako ostaje sve do petka, za kada se prognozira prolazak novog hladnog fronta i dodatno zahlađenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija