Društvo

Leto obara rekorde, narednih dana još toplije, živa ide i do 40 stepeni

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

07:57

Leto obara rekorde, narednih dana još toplije, živa ide i do 40 stepeni
Leto obara rekorde, narednih dana još toplije, živa ide i do 40 stepeni - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Sa početkom leta počeo nam je i prvi toplotni talas ove sezone. Iz dana u dan biće sve toplije, a vrhunac toplotonog talasa očekujemo u četvrtak kada će živa u termometru dostići i 40 stepeni Celizijusa.

Ovakvu temperaturu nismo imali od 2018. godine, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević. Ona navodi da su pred nama pravi letnji dani.

"Lokalnih nestabilnosti biće još samo danas, ali samo negde na jugoistoku Srbije. U ostalim predelima naše zemlje biće suvo. Dan pred nama biće sunčan, nebo će povremeno krasiti visoki cirusni oblaci koji su inače sinonim za lepo letnje vreme", kaže Lazarević.

Vremenska prognoza • Euronews Serbija

Kako dodaje, temperatura se tokom noći nije spuštala ispod 20 stepeni, a u narednim satima očekuje se do 37 stepeni u hladu. Danas postoji rizik i od toplotnog udara i sunčanice.

Strujanje vazduha biće slabo, pa neće biti osveženja u vidu vetra.

Narednih dana biće još toplije, a vrhunac toplotnog talasa očekuje se u četvrtak, kada će temperatura dostići 40 stepeni. Kiše, pljusova i vetra neće biti bar do petka.

UV indeks će biti veoma visok, između osam i deset,  a to znači da se opekotine mogu dobiti za manje od 15 minuta ukoliko nemate adekvatnu zaštitu.

Komentari (0)

Srbija