Društvo

Uvedena vanredna situacija u delu opštine Ivanjica: Oštećeni putevi, njive pod vodom

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

09:51

Uvedena vanredna situacija u delu opštine Ivanjica: Oštećeni putevi, njive pod vodom
Uvedena vanredna situacija u delu opštine Ivanjica: Oštećeni putevi, njive pod vodom - Copyright Printscreen YouTube/ Info LIGA Ivanjica

veličina teksta

Aa Aa

U delu opštine Ivanjica uvedena je vanredna situacija posle olujnog nevremena koje je zahvatilo njenu teritoriju ostavljajući za sobom veliku štetu.

Nevreme je juče u popodnevnim satima zahvatilo teritoriju opštine Ivanjica, a najgora situacija je u selima Devići, Pridvorica, Ostatija, Srednja Reka i Brusnik i na tom delu ivanjičke opštine uvedena je vanredna situacija.

Printscreen YouTube/ Info LIGA Ivanjica

 

 

"Oštećeni su putni pravci, pa je i prohodnost otežana. Brusnička reka se izlila, Srednja reka je nabujala dok je Studenica za sada u rečnom koritu”, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

On je dodao da meštani nisu ugroženi, ali su dva objekta bila pod vodom i pričinjena je velika materijalna šteta.

"Očekujemo pomoć od Sektora za vanredne situacije i JP Srbija vode, koje će poslati mašine kako bi se zaštitio sliv reke Studenice”, dodao je Mitrović.

Ivanjička opština u više navrata imala je ozbiljna oštećena na putnoj infrastrukturi, ne samo tokom proleća već i u zimskim mesecima.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Dejana

02.09.2022 13:14

Ja ovde, na slikama, vidim samo jači pljusak. Nikakvi mostovi nisu odneti. Nikakvi odroni se nisu desili. Nikakve kuće nisu potopljene. I ne znam čemi fraka?

Srbija