Društvo

Smena sunca i oblaka, temperatura oko 25 stepeni - vraćaju li se topli dani?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2022

-

08:07

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon skoro pa jesenjeg vremena koje smo imali krajem prošle nedelje, leto se vraća već u narednim danima, rekla je metorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako kaže, delimično razvedravanje juče je donelo severnim predelima Srbije više sunca i otopljenje, dok su u centralnim i južnim predelima zabeleženi pljuskovi i grmljavina. Slično će biti i danas. 

"U Vojvodini će se smenjivati sunce i oblaci, ali bez padavina, dok će u brdsko-planinskim predelima i dalje biti uslova za slabe, lokalne pljuskove. Maksimalna temperatura kretaće se oko 25 stepeni, na krajnjem severu i zapadu biće i za stepen-dva toplije", kaže Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Dodaje da će i utorak biti sunčan i topao. Dnevna temperatura je u daljem porastu te se lokalno očekuje i preko 27 stepeni. 

"Trenutni prognostički modeli sve do kraja ove radne nedelje prognoziraju pretežno sunčano i sve toplije vreme. U višim planinskim predelima povremeno će biti uslova za formiranje lokalne oblačnosti, ponegde sa kišom, a tempertura će u drugoj polovini nedelje dostizati 30 stepeni. Novo intenzivnije naoblačenje i kiša očekuju se u petak, ali i za dane vikenda. Do tada maksimalno iskoristite prijatne dane koji su pred nama", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija