Društvo

Oblačan dan pred nama, ali bez padavina: Od utorka ponovo susnežnica i sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

22/01/2023

-

08:10

Oblačan dan pred nama, ali bez padavina: Od utorka ponovo susnežnica i sneg
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će danas biti oblačno, a sredinom dana i posle podne očekuje se kratkotrajno razvedravanje. Uveče u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije susnežica i sneg, a u nižim predelima kiša koja se tokom noći očekuje i u većini ostalih predela.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistoèni, uveče u planinskim predelima i jak.

Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša od 3 stepena na zapadu do 11 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu se sredinom dana i posle podne očekuje kratkotrajno razvedravanje. Uveče novo naoblačenje, a u drugom delu noći povremeno slaba kiša.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 1 stepen, najviša oko 5 stepeni.

Kako je saopštio RHMZ, usled pada temperatura pri tlu, tokom jutra moguća lokalna pojava poledice na putu. U nizijama i duž rečnih dolina lokalna pojava magle koja će smanjivati vidljivost od 800 do 100 m, lokalno i manje.

Nakon jednodnevnog prestanka padavina koji se očekuje u nedelju, naredne sedmice prognozira se nastavak perioda sa učestalim padavinama, koje će u ponedeljak usled porasta temperature u većem delu biti u vidu kiše, dok se od utorka ponovo povremeno očekuju i susnežica i sneg, naročito u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Više padavina biće u ponedeljak i utorak na jugu i jugozapadu Srbije, ukupno od 15 do 25 mm za 2 dana, dok će u ostalim danima i u ostatku Srbije količina biti manja.

Dnevne temperature u većini mesta od 2 do 5, na jugu lokalno i do 10 stepeni, a samo će u ponedeljak u svim krajevima biti toplije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija