Društvo

Jutarnji mraz i letnje temperature: Danas čak do 26 stepeni, za vikend mogući pljuskovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2023

-

07:13

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji radni dan ove nedelje završavamo uz zanimljivu meteorološku kombinaciju. Jutarnji mraz i letnja temperatura. Proleće je doba, koje osim promenljivosti, karaterišu i velike temperaturne oscilacije u toku dana.

Iznad Srbije i dalje dominira polje visokog vazdušnog pritiska, odnosno anticiklon koji ne dozvoljava da kiša i pljuskovi sa zapada stignu do nas, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Takođe, na visini je dominatno južno strujanje, pa će temperatura danas više ličiti na letnju nego na prolećnu. Na porast temperature utiče i vedro nebo. 

Danas će u proseku biti oko 12 sunčanih sati, pa je preporuka da dan provedete u prirodi ili na otvorenom. Ukolko ste duže od sat izloženi sunčevim zracima ne zaboravite na zaštitu u vidu krema ili šešira.

Kada je reč o temperaturi, maksimalnoj, danas u svim mestima iznad 20. Od 22 do 26 stepeni, što više odgovara majskim vrednostima nego martovskim.

Na karti vetra bez promena. I danas će biti mirno uz slab vetar južnog pravca.

Velika temperaturna oscilacija osim što je zanimljiva kombinacija, meteoropatama zadaje glavobolju. Biometeorološka situacija je nepovoljna pa se savetuje strpljenje, oprez naročito ukoliko ste učesnik u saobraćaju.

Narednih dana, promenljivo, nestabilno uz velike temperaturne oscilacije.

U subotu će biti uslova za oblake, grmljavinu i kratkotrajne prolećne pljuskove. U nedelju suvo i malo toplije, ali to će biti samo zatišje pred buru, odnosno pred hladan front, koji će nas u utorak vratiti u zimu. Ali samo na kratko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija