Društvo

Sestra u GAK Narodni front prenosila porođaj uživo na TikToku, uprava klinike je suspendovala: Zgroženi smo

Komentari

Autor: S.T.

26/04/2023

-

12:46

Sestra u GAK Narodni front prenosila porođaj uživo  na TikToku, uprava klinike je suspendovala: Zgroženi smo
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Medicinska sestra koja je porođaj u GAK Narodni front prenosila uživo na društvenoj mreži TikTok, suspendovana je sa posla i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, potvrđeno je za Euronews Srbija u GAK Narodni front.

Iz uprava klinike kažu da su "zgrožena i da najstrožije osuđuje postupak medicinske sestre" koja je uživo prenosila dešavanja u operacionoj sali.

"Zahvaljujemo se svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bi smo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi. Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak", navodi se u saopštenju klinike.

Još napominju da je na snazi mera zabrane upotrebe mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali.

Brojni korisnici društvene mreže TikTok ostali su zatečeni ponašanjem medicinske sestre koja je uživo prenosila porođaja iz Narodnog fronta. Sve se dešavalo jutros u 4.30 sati.

Grujičić: Neetički prenositi na društvenim mrežama dešavanja iz operacione sale

Ministarka zdravlja prof. Danica Grujičić smatra da je neetički da bilo koji zdravstveni radnik prenosi na društvenim mrežama ono što se dešava u operacionoj sali.  Slaže se i sa odlukom direktora GAK "Narodni front" da suspenduje medicinsku sestru koja je na društvenim mrežama objavljivala snimke iz operacione sale i uživo prenosila.

"Takvo narušavanje intime pacijenata je u svakom smislu skandalozno. Ne mogu da verujem da je nekome ko se bavi ovim poslom palo na pamet da uradi tako nešto. Verujte da me čudi i to što niko od kolega nije odmah reagovao kada je primetio da sestra snima operacionu salu i ono što se dešava u njoj. Slažem sa odlukom direktora Mikovića da suspenduje medicinsku sestru koja je to radila. Mislim da je takođe potrebno da ona ponovo prođe i stručnu procenu da li može da se bavi ovom profesijom posle ovakvog postupka", rekla je Grujičić.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija