Društvo

Temperatura danas malo ispod proseka, stabilizacija vremena još nije na vidiku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2023

-

07:13

Temperatura danas malo ispod proseka, stabilizacija vremena još nije na vidiku
Temperatura danas malo ispod proseka, stabilizacija vremena još nije na vidiku - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Minimalna temperatura ovog jutra kretala se oko proseka, od 9 do 13 stepeni, ali će tokom dana biti malo svežije u odnosu na jučerašnje vrednosti. U većini mesta živa u termometru neće prelaziti 17, odnosno 18 stepeni, što je malo ispod proseka za početak maja.

"Uticaj ciklona sa Mediterana na vremenske prilike u našoj zemlji postepeno jača. Njegovo premeštanje ka Balkanu tokom noći je i severnim predelima donelo slabu kišu. Tokom dana najviše kišonosnih oblaka zahvatiće istočne i južne predele Srbije. U većini mesta danas biće oblačno, povremeno sa slabom, ponegde i umerenom kišom", kaže meteorolog Euronews Srbije, Ljubica Gojković. 

Što se vetra tiče, košava je prestala i tokom dana počinje da duva severozapadni vetar, slabog i umerenog intenziteta. U kombinaciji sa kišom, on će uzrokovati i dodatni efekat hladnoće.

Od petka pa sve do kraja ove nedelje, bićemo pod uticajem anticiklona, što nam donosi razvedravanje i otopljenje. Za petak i subotu očekuje se oko 22 stepena uz dosta sunčanih perioda.

"U petak je još ponegde moguća slaba kiša, uglavnom u centralnoj Srbiji, gde će doći do formiranja lokalnih kišonosih oblaka. Za vikend - suvo i sunčano. Dugotrajna stabilizacija ipak nije na vidiku, jer se već za početak sledeće nedelje prognozira novo naoblačenje sa kišom i blaži pad temperature", zaključuje Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija