Društvo

Danas više oblaka i blaži pad temperature: Za vikend veoma toplo, ali ne zadugo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2023

-

07:14

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dani maja doneli su nam dosta sunčanih perioda, ali i postepenu destabiliziju vremena, te će na nebu iznad Srbije biti nešto više oblaka, a očekuje nas i blaži pad temperature. Maksimalna dnevna temperatura na krajnjem jugu kretaće se oko 17 stepeni, dok u Vojvodini još ostaje toplo, i do 22 stepena.

Sporo premeštanje ciklona ka Balkanskom poluostrvu omogućava postepeno naoblačenje u celoj Srbiji, a slaba kiša koja je juče padala samo na zapadu danas će zahvatiti veći deo zemlje.

"U prvoj polovini dana u Beogradu i severnim predelima smenjivaće se sunčani i oblačni periodi, dok poslepodne dolazi do jačeg naoblačenja, ponegde i sa slabom kišom. Južno od Save i Dunava, tokom celog dana ostaje oblačno, povremeno sa slabim i umerenim padavinama", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković. 

Olujni jugoistočni vetar danas je u slabljenju. U košavskom području povremeno još pojačan i jak, dok će u ostalim predelima duvati umerenim intenzitetom.

Nestabilnost se zadržava i u četvrtak, uz prijatnu prolećnu temperaturu. Slaba kiša povremeno će padati u celoj zemlji, a maksimalna dnevna kretaće se od 16 do 20 stepeni.

Porast vazdušnog pritiska u petak i subotu donosi nam razvedravanje i otopljenje. Zbog porasta temperature u petak će biti uslova za lokalne pljuskove, ponegde praćene grmljavinom, a temperatura će dostizati 25 stepeni.

"Za dane vikenda biće sunčano, suvo i veoma toplo, ali ne zadugo jer nam već početkom sledeće nedelje stiže nova promena vremena. Danas i sutra sa sobom ponesite kišobram, ali i naočare za sunce", ističe Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija