Društvo

Vreme nikako da se stabilizuje: Pred nama najhladniji dan u ovoj nedelji, očekuje se jaka košava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/05/2023

-

07:11

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vreme nikako da se stabilizuje na duže. Danas, ponovo ulazimo u jedan vrlo nestabilan period koji će obeležiti dosta kiše, pljuskova i grmljavine. Moguće je izlivanje reka, a situaciju će dodatno otežati košava koja će ponegde imati olujne udare veće od 60km/h. Ovaj kišni talas trajati najmanje do kraja nedelje a možda i duže.

"Na sinoptičkim kartama vidi se dolazak jednog fronta sa severozapada. Sa druge strane, velika količina vlage cirkuliše iznad naših predela, zahvaljujući ciklonu koji se trenutno pozicionirao iznad Hrvatske Oblaka je zato sve više u Srbiji", navodi urednica Vremenske prognoze i meteorološkinja Milena Lazarević.

Kiša u pojednim mestima na zapadu i jugu pada od jutros i do kraja današnjeg dana gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo. 

Oblaci, kiša i vetar -  sve to zajedno utiče na vrednost temperature koja je već danima daleko ispod proseka za maj. Današnji dan biće najhladniji u ovoj sedmici.  U najtoplijem delu dana kretaće se od 14 do 17 stepeni.

Osim kišonosnih oblaka, akcenat je danas i na košavi. Ovaj jak jugoistočni vetar  u Pomoravlju, Podnuvalju i Vojvodini duvaće povremeno olujnom jačinom. Očekuje se brzina veća od 60km/h.

Zbog olujnih udara mogući su problemi u saobraćaju u transportu u vidu zanošenja automobila. Poseban oprez savetuje se pri prelazu preko mostova.

Narednih dana bez veći promena. Košava i kišonosni oblaci pratiće nas do kraja nedelje. Od sutra će biti malo toplije, ali se to neće previše osetiti zbog košave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija