Društvo

Jun će nas danas počastiti suncem, u Srbiji do 26 stepeni: Od sutra ponovo nosite kišobrane

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/06/2023

-

07:12

Jun će nas danas počastiti suncem, u Srbiji do 26 stepeni: Od sutra ponovo nosite kišobrane
Jun će nas danas počastiti suncem, u Srbiji do 26 stepeni: Od sutra ponovo nosite kišobrane - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Umesto kišobrana danas pripremite sunčane naočare. Jun je rešio da nas počasti suncem.

Kratkotrajna i delimična stabilizacija vremena danas je na prognostičkom meniju. Kratkotrajna jer će trajati samo danas, delimična jer će na jugu kiša padati i u narednim satima.

U većini mesta isključeni su svi meteoalarmi, nema upozorenja, i svakako ovaj miran period pogodovaće nabujalim rekama.

Kada je reč o rekama, trenutno je najkritičnije na Tamišu i banatskim vodokotovima, kao i na Mlavi i Timoku. Situacija sa poplavama biće aktuelna bar do 16. juna, možda i duže.

"Današnje smirivanje vremena donosi nam anticiklon, odnosno polje visokog vazdušnog pritiska koje se prostire sa severa kontinenta. Međutim, južni deo zemlje i dalje je pod uticajem ovog sredozemnog ciklona zato će na jugu i danas biti kiše i kratkotrajnih pljuskova. To sve potvrđuje i karta padavina, na kojoj se vidi aktivna kišonosna zona u južnim predelima Srbije", navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Lazarević.

U ostalim krajevima danas sunčano i suvo

Što se vetra tiče, danas mirno i tiho uz slab vetar promenljivog pravca

Više sunčanih sati i vetar uticaće na blagi porast temperature. Danas toplije nego juče, sa vrednostima od 23 do 26 stepeni.

Od sutra u našoj zemlji ponovo nestabilno i sparno, uz čestu kišu i pljuskove.  Lokalno će biti uslova za grad i grmljavinu.

Temperatura od sutra u blagom padu.

Dugoročna prognoza za blago i vlažno leto se polako ostvaruje. Sve je izvesnije da ove godine neće biti suše, a toplotni talasi neće biti tako intezivni i dugotrajni kao prethodnih godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija