Društvo

Danas u Srbiji sunčano i bez padavina, temperatura do 27 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

18/06/2023

-

08:31

Danas u Srbiji sunčano i bez padavina,  temperatura do 27 stepeni
Danas u Srbiji sunčano i bez padavina, temperatura do 27 stepeni - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Još danas pre podne kiša se očekuje na jugu i istoku Srbije, a zatim oblaci napuštaju područje Srbije. Narednih pet dana sunčano vreme, a sa severa Afrike stizaće ovaj osetno topliji vazduh.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i suvo, minimalna temperatura u toku dana biće 16, a maksimalna 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

U južnim i jugoistočnim krajevima negativan uticaj vremenskih prilika osetiće osobe sa srčanim, respiratornim i reumatskim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom, razdražlјivost i glavobolјa.

U većem delu zemlјe biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na nervno labilne osobe.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano tokom čitavog dana, bez kiše. 

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno i u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, samo ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak i to uglavnom u istočnim i južnim predelima Srbije. 

Naredne sedmice pretežno sunčano i osetno toplije - maksimalne temperature oko i malo iznad 30 stepeni već početkom sedmice, dok će u sredu i četvrtak (21 - 22.06.) najviše vrednosti dostići 35 stepeni u većini mesta. 

Krajem perioda ponovo nestabilno sa uslovima za pljuskove i grmljavinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija