Društvo

Počela sezona kupanja na Adi Ciganliji: Spasioci dežuraju osam sati, posle 18.30 kupate se na sopstvenu odgovornost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2023

-

12:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Sezona kupanja na Adi Ciganliji počinje danas u 10.30 časova, jer je prosečna temperatura vode u jezeru dostigla međunarodni standard za bezbedno kupanje od 22 stepena.

Kupalište će biti otvoreno svakog dana od 10.30 do 18.30 časova, kada će na plažama dežurati spasilačka služba.

Građani se pozivaju da poštuju pravila ponašanja koja važe na Savskom jezeru, da se kupaju isključivo u radno vreme kupališta i u zonama koje su bezbedne i obeležene bovama, da ne pokušavaju preplivavanje jezera i da ne ulaze u vodu pod dejstvom alkohola i psihoaktvinih supstanci.

Maja Pavlović iz JP Ada Ciganlija kaže da su vremenski uslovi odložili početak kupališne sezone. Navodi da su u prethodnom periodu stalno apelovali na građane da se ne kupaju u Savskom jezeru već da uživaju u drugim sadržajima koje Ada Ciganlija nudi.

"Danas počinje konačno sezone. Temperatura vode je dostigla 22 stepena što je standard za bezbedno kupanje. Plaže su potpuno spremne. Spasioci će dežurati svakog dana, a apel svim posetiocima je da poštuju pravila ponašanja na samom kupalištu. Najbitnije je da se poštuju zone kupanja na Adi Ciganliji, da se kupa u zonama obeleženim za kupanje, da se ne preplivava Savsko jezero, da roditelji vode računa o deci, da se izbegava najtopliji deo dana i da se u vodu ne ulazi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola", rekla je ona.

Pavlović je apelovala na kupače da ne ulaze u vodu van radnog vremena spasilačkih ekipa i da moraju da znaju da se posle radnog vremena spasilaca kupaju na sopstvenu odgovornost.

Dodala je da se obavljaju redovne kontrole vode na Adi Ciganliji, da to radi Gradski zavod za javno zdravlje, da se uzorci uzimaju dva puta nedeljno na četiri lokacije.

"Naši kupači mogu bezbedno da se kupaju na Savskom jezeru. Ona zadovoljava kvalitet vode koja je prve i druge kategorije površinskih voda", rekla je ona.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija