Politika

Mađaraska snažno podržala Srbiju na evropskom putu: Ministri Miščević i Boka razgovarali o reformama u više oblasti

Komentari

Autor: Fonet

05/12/2023

-

22:50

Mađaraska snažno podržala Srbiju na evropskom putu: Ministri Miščević i Boka razgovarali o reformama u više oblasti
Mađaraska snažno podržala Srbiju na evropskom putu: Ministri Miščević i Boka razgovarali o reformama u više oblasti - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka evropskih integracija Srbije Tanja Miščević razgovarala je danas da ministrom za evropske poslove Janošom Bokom, koji je preneo da Srbija ima mnogo posla na evropskom putu, ali je podrška Mađarske u tom procesu neupitna.

Miščević je zahvalila Boki na činjenici da je Mađarska prijatelj Beograda među državama članicama Evropske unije (EU) i da daje kontinuiranu i dugogodišnju podršku na putu ka članstvu Srbije u EU.

U saopštenju se navodi da je Miščević govorila o aktuelnim preduzetim i sprovedenim reformama u oblasti vladavine prava, u pravosuđu, u medijskim slobodama posle usvojenih zakona o javnom informisanju i medijima, kao i o elektronskim medijima, pre svega donošenjem podzakonskih akata i njihovim sprovođenjem.

Fonet/Ana Paunković

 

Govoreći o ovogodišnjem Izveštaju Evropske komisije za Srbiju, Miščević je rekla da će Srbija realizovati preporuke Evropske komisije iz izveštaja i dodala da će se u narednom periodu raditi na proceni prelaznih merila u poglavljima 23 i 24.

Boka je ocenio da se Evropa suočava sa brojnim ozbiljnim problemima, ratom u Ukrajini, krizom snabdevanja energentima, ekonomskim krizama, što se mora odraziti i na politiku proširenja EU.

"Baš zbog svega toga, naša saradnja i povezanost danas je još mnogo važnija. Mađarska je zagovornik proširenja EU i saveznik državama Zapadanog Balkana, a Srbija je naš prijatelj", rekao je Boka.

Fonet/Ana Paunković

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija