Politika

Dačić: Imamo dužnost da čuvamo naše svetinje, kojih je najviše na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2023

-

13:39

Dačić: Imamo dužnost da čuvamo naše svetinje, kojih je najviše na Kosovu i Metohiji
Dačić: Imamo dužnost da čuvamo naše svetinje, kojih je najviše na Kosovu i Metohiji - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je da mu je čast da bude u Raškoj, navodeći da imamo dužnost da čuvamo naše svetinje, kojih je najviše na Kosovu i Metohiji.

Dačić je kazao da je Raška središte stare srpske države, verskom i kulturnom epicentru srpskog naroda, saopštila je informativna služba SPS-a.

"SPS svoju politiku zasniva na ideji socijalizma i patriotizma. Socijalizam nije asocijacija na jednopartijski sistem, već na mogućnost za sve građane da rade i od svog rada lepo žive. To je ideja socijalne pravde u kojoj je na jednog penzionera bilo troje, četvoro zaposlenih, čime se stvarao prostor za socijalnu nadgradnju i dobru socijalnu politiku", rekao je Dačić.

On je naveo da se i dalje zalaže za fabrike koje rade i pune su radnika, za besplatno školovanje i besplatnu zdravstvenu zaštitu, aktivne domove kulture u svakom mestu, društvo bez kriminala i sve dobre vrednosti.

"Svako dete mora da ima iste mogućnosti i prilike za uspeh, bez obzira da li dolazi iz centralnog grada u Srbiji ili sela u unutrašnjosti", poručio je Dačić i dodao da ideja vodilja treba da budu stavovi i mišljenja srpskog naroda.

"Pozivam vas ne da glasate za mene, nego za sebe, svoje porodice, za interese države Srbije. Jer ako glasate za sebe, siguran sam da ću ja, na čelu ove liste, da imam mnogo glasova", rekao je Dačić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija