Politika

Završena sednica Predsedništva SNS, Vučević: Skupština će biti konstituisana u zakonskom roku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/01/2024

-

17:24 >> 19:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je večeras da će nova vlada Srbije biti konstituisana u zakonskom roku od 30 dana, a da je taj rok počeo 12. januara.

Posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu, Vučević je rekao da će Skupština Srbije biti konstituisana kada budemo imali odluku ko će činiti skupštinsku većinu.

"Iako i samo imamo većinu, uključićemo i SVM, ali ćemo razgovarati i sa bošnjačkim strankama, Socijalističkim partijom Srbije, a ne isključujem i neke druge. Nećemo žuriti sa konstituisanjem vlasti, želimo da pokažemo da imamo snage i za nova lica", poručio je Vučević.

On je, na pitanje novinara, rekao da nisu razgovarali o personalnim rešenjima, niti o predsedniku Skupštine Srbije.

"Prvo ćemo razgovarati o tome kako ćemo konstituisati Skupštinu, a onda o sastavu Vlade. Ova stranka ima potencijal da ponudi više kvalitetnih kandidata", rekao je Vučević.

 On je rekao da je na sednici urađena analiza rezultata na svim izborima i da su oni ocenjeni kao uspešni. Rekao je da su zahvalni predsedniku Republike Aleksandru Vučiću što je učestvovao u kampanji i podneo najveći teret na izborima.

"Pobedili smo od 66, u 54 lokalne samouprave, i tu imamo većinu samostalno, a u 65 smo pobedili. Samo u Novom Pazaru nemamo većinu, ali to je normalno, s obzirom na demografiju", rekao je Vučević.

Tanjug/Marko Đoković

 

Sednici Predsedništva su, pored Vučevića, prisustvovali skoro svi funkcioneri stranke, među kojima Ana Brnabić, Goran Vesić, Siniša Mali, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Maja Gojković, Irena Vujović, Tomislav Momirović, Nebojša Stefanović, Jelena Tanasković, Darijaa Kisić, Arno Gujon, Jadranka Joksimović, Biljana Pilja, Nemanja Starović, Dejan Tomašević i drugi.

"Osvojićemo više mandata na ponovljenim beogradskim izborima"

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je večeras da će se ići na nove beogradske izbore ako se u zakonskom roku od 30 dana ne konstituiše Skupština grada i da će na novim izborima u Beogradu dobiti još više mandata.

Posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu, Vučević je rekao da SNS nije za nove izbore i naglasio da to neće biti poništeni izbori nego ponovljeni.

"Mislimo da nije dobro da se ide na nove izbore, zato što mislimo da glavni grad ne može da prosperira bez vlasti, a bez glavnog grada ne može da se razvija projekat EXPO 2027. Šapić je direkno uključen u pregovore, i Ana Brnabić, kao poverenica za Beograd. Kada budemo imali nešto konkrento, objavićemo", rekao je Vučević.

Tanjug/Marko Đoković

 

On je naglasio da se neće raditi ništa na silu i da će se ići na ponovljene izbore, ako ne bude izglasana većina u Skupštini grada, ali da nije siguran da sve stranke imaju dobru procenu kako će proći na ponovljenim izborima.

"Nisam siguran da svi dobro procenjuju svoje šanse na ponovljenim izborima. SNS će posle njih imati još više mandata", poručio je Vučević.

Tanjug

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija