Politika

Potpredsednik Srpske liste: KiM je jedinstveno nacionalno pitanje, a ne političko

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2024

-

22:08

Potpredsednik Srpske liste: KiM je jedinstveno nacionalno pitanje, a ne političko
Igor Simić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je večeras da je Kosovo i Metohija jedinstveno nacionalno pitanje, a ne političko, i poručio opozicionim predstavnicima da je potrebno jedinstvo i kako je rekao "saborstvo".

"Pre svega ja politčare opozicije ne doživljavam kao ozbiljne političare. KiM nije političko, već nacionalno pitanje. Oni, kada bi dali konkretan predlog i proveli tri dana sa Srbima na KiM znali bi šta se dešava. Sada govore 'zašto Srbi ne otvore račune?', ja im kažem - ne mogu. Pitaće ih za šta otvaraju račun, kada kažu da je za davanja Republike Srbije reći će im da ne može. Ali opozicioni predstavnici ovde to ne znaju", rekao je Simić za TV Pink. 

On je ukazao na to da bi opozicioni predstavnik Borko Stefanović trebao da ćuti, jer, kako je rekao "sve loše što preživljavaju Srbi na KiM posledica je Stefanovićevih sporazuma". 

"On je 2011. godine potpisao da Srbija ima RKS registarske oznake. Ova vlada se borila zajedno sa narodom na prostoru KiM , počevši sa predsednikom Vučićem, 12 godina smo to prolongirali. Nažalost, oni koji su bili mnogo jači od nas pritisnuli su, uradili šta su hteli. Mojim sunarodnicima na prostoru KiM želim da kažem da sve teško što danas proživljavate, dolazi kao odluka Aljbina Kurtija, a ne kako kažu ovi iz opozicije, zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Jer to je laž, apsolutna laž", rekao je Simić. 

On je dodao da je opozicija svojevremeno za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija govorila da je on "vrhunski intelektualac, patriota i čovek s kojim treba da se razgovara". 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija