Politika

Nihat Biševac ponovo izabran za gradonačelnika Novog Pazara

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

20:54

Nihat Biševac ponovo izabran za gradonačelnika Novog Pazara
NIhat Biševac - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Na Prvoj sednici Skupštine grada Novog Pazara koja je održana danas, aktuelni predsednik privremenog organa Grada Nihat Biševac, izabran je za gradonačelnika, a za njegovog zamenika izabran je Vladimir Marinković iz Srpske napredne stranke. 

Članovi Gradskog veća Grada Novog Pazara su Denisa Curić, Vahidin Melajac, Albin Šabotić, Ensar Škrijelj, Aladin Začirović, Latif Džerlek, Nikola Jolović, Tihomir Ratković i Nikola Milenković, prenosi RTV Novi Pazar.

Njima je poverenje tajnim glasanjem dalo 24 odbornika Skupštine grada. 

Nakon imenovanja za gradonačelnika Biševac je zahvalio građanima Novog Pazara i odbornicima na ukazanom poverenju. 

"Trudićemo se da u postojećim okolnostima, u okruženju i situaciji, opravdamo poverenje i podršku koje smo dobili. Još jednom veliko hvala", poručio je Biševac, prenosi RTV Novi Pazar. 

Česititke gradonačelniku Biševcu uputio je potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić u objavi na svom Instagram nalogu. 

U objavi navodi da je na današnjoj sednici govorio o inicijativi za uspostavljanje posebne stomatološke ambulante i konkretnim koracima koji su preduzeti.

"Nadležnost u rešavanju ovog pitanja nije na Skupštini grada već je u nadležnosti Ministarstva zdravlja pa je ovu inicijativu prihvatila ministarka Danica Grujičić kojoj zahvaljujem na zalaganju.

Novi Pazar će biti jedan od četiri zdravstvena centra u Srbiji koji će imati stomatološku ambulantu za decu sa invaliditetom. Takvu ambulantu do sada imaju Beograd, Novi Sad i Niš", naveo je Memić. 

Prvi put za gradonačelnika Novog Pazara izabran 2016.

Osim toga, najavio je i izgradnju Omladinskog centra u Novom Pazaru u koji će biti uloženo dodatnih 100 miliona dinara.

"Razgovarao sam sa premijerkom Anom Brnabić o ulaganju dodatnih 100 miliona dinara u izgradnju Omladinskog centa u studentskom parku, gde ćemo izmestiti biblioteku i Istorijski arhiv, a predviđen je i prostor namenjen za dualno obrazovanje", istakao je Memić. 

Izgradnjom Omladinskog centra, dodao je, Novi Pazar će biti jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima najmodernije uslove za obrazovanje mladih i više hiljada kvadratnih metara koji su namenjeni za potrebe obrazovanja i dodatnog obrazovanja. 

Nihat Biševac, koji je član SDP, prvi put je za gradonačelnika Novog Pazara izabran 2016. godine i ovo mu je treći mandat. 

Konstitutivna sednica Skupštine grada Novog Pazara održana je 5. februara, a predsedavao je najstariji kandidat za odbornika Jonuz Džanković iz Stranke pravde i pomirenja (SPP). 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija