Politika

Šapić: SNS nije dao kvorum na sednici Skupštine Beograda kako bismo dobili još vremena za moguće dogovore

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

23:32

Šapić: SNS nije dao kvorum na sednici Skupštine Beograda kako bismo dobili još vremena za moguće dogovore
Šapić: Informativne table na stajalištima istorijski događaj za javni prevoz - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da poslanici Srpske napredne stranke nisu dali kvorum na sednici Skupštine Beograda kako bi dobili još vremena za moguće dogovore.

"Konstitutivna sednica Skupštine Beograda u ponedeljak je započeta, jer da nije, probili bismo zakonski rok koji je bio do 21. februara, što bi značilo da se odmah ide na nove izbore. Poslanici SNS-a nisu dali kvorum da bismo dobili još desetak dana i kako bismo omogućili da dodjemo eventualno do neke i legalne i legitimne većine", rekao je Šapić za TV Insajder.

On je dodao da naprednjaci još nisu razgovrali sa Branimirom Nestorovićem, ali da jesu sa  Aleksandrom Jerkovićem iz grupe građana "Nema nazad, iza je Srbija".

"Nestorović legitimni predstavnik za SNS"

Prema njegovim rečima, Jerković je bio spreman da uđe u ozbiljnije razgovore oko formiranja većine, ali je dodao da ti razgovori nisu završeni.

"Jerković se javio kada smo uputili otvoreni poziv", naveo je Šapić, istakavši da nije bilo nikakvih pokušaja kupovine glasova, kao i da su nesuglasice unutar te grupe počele mnogo pre izbora. 

Komentarišući nove podele unutar liste "Mi - glas iz naroda" i napuštanje te grupacije od strane Branislava Nestorovića i Aleksandra Pavića, Šapić je rekao da je za SNS legitimni predstavnik Branislav Nestorović i da će sa njim razgovarati do kraja.

Dodao je da će nove beogradske izbore, ako ih bude, biti teško spojiti sa lokalnim u junu ili julu.

"Ne mogu protiv zakona - rokovi su zakonski", naglasio je Šapić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija