Politika

Brnabić: Izbori u Beogradu sigurno 2. juna, odgovor listi Srbija protiv nasilja na zahteve tokom dana

Komentari

Autor: Fonet

15/04/2024

-

10:13

Brnabić: Izbori u Beogradu sigurno 2. juna, odgovor listi Srbija protiv nasilja na zahteve tokom dana
Brnabić: Izbori u Beogradu sigurno 2. juna, odgovor listi Srbija protiv nasilja na zahteve tokom dana - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će tokom dana odgovoriti listi Srbija protiv nasilja (SPN) na njihove zahteve iskazane u dopisu upućenom joj u petak, kojim se "bavila na najozbiljniji način", a tiču se redosleda primene preporuka ODIHR.

Opozicija nas drži u ludilu lokalnih izbora, rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je osnovni predlog SPN da se sada obustave sve izborne radnje za Beograd, "da praktično promenimo Zakon o lokalnoj samoupravi, da ima retroaktivno dejstvo, da bude puj-pike ne važi, i da se oni odlože do daljeg".

"To je protivustavno i apsolutno nemoguće. Neshvatljivo. To je kao sprdnja sa ovom državom i svim njenim građanima", ocenila je ona.

Brnabić je ponovila da će izbori u Beogradu biti sigurno 2. juna, a da se za one o ostalih šezdesetak opština, predviđene za jul ili avgust, može razgovarati sa opozicijom o odlaganju za septembar ili oktobar, kako bi se uspele primeniti sve preporuke ODIHR.

Ona je naglasila da bi, kada bi se prihvatio zahtev opozicije i odložili izbori u Beogradu, što bi bilo kršenje zakona i Ustava, onda bi oni, kao i u ostalim opštinama i gradovima, bili u novembru ili decembru, možda početkom 2025. godine, što bi bilo loše po građane, jer bi značilo da grad ima privremeno finansiranje godinu i po.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija