Politika

MUP Kosova: Srbija uhapsila 10 pripadnika kosovske policije, petoro zadržano

Komentari

Autor: FoNet

17/04/2024

-

23:07

MUP Kosova: Srbija uhapsila 10 pripadnika kosovske policije, petoro zadržano
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pored zamenika generalnog direktora Kosovske policije Dejana Jankovića, danas su srpske vlasti zadržale još devetoro pripadnika kosovske policije, Srbe i Albance, saopštilo je večeras kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi KoSSev.

U saopštenju se tvrdi da je od ukupno desetoro zadržanih pet pušteno, a pet još uvek nije.

"Nadležne institucije su u procesu davanja tačnih informacija za rasvetljavanje situacije, ali od onoga što imamo do sada, na graničnim prelazima Merdare, Jarinje, Bela Zemlja i na granici između Srbije i Hrvatske privedeno je deset pripadnika Kosovske policije, Albanaca i Srba. Pet je pušteno, dok je ostalih pet zadržano", navode iz kosovskog MUP-a.

Kako se navodi, među onima koje i dalje drže srpske vlasti je i Janković, koji se nalazi u Raški.

Sa njim, tvrde iz kosovskog MUP, razgovaraju različiti državni akteri Srbije. Kažu da pomno prate informacije koje dobijaju u vezi sa ovim zadržavanjima i privođenjima i da ih dele sa međunarodnim partnerima, a srpske vlasti su pozvali da hitno puste na slobodu sve koje su danas priveli.

"Privedeni su bez ikakvog opravdanja u znak osvete Republici Kosovo", tvrde iz kosovskog MUP-a i traže od međunarodne zajednice da najoštrije osudi "ovakvo ponašanje Srbije prema građanima Republike Kosovo“.

Drugi put danas pozvali su građane sa Kosova da izbegavaju putovanja kroz Srbiju, a ostavili su i brojeve "za hitne slučajeve" na koje im se građani mogu javiti ako imaju problema.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija