Politika

Lutovac o Živkovićevom apelu: Najpre da vidimo hoće li biti uslova za izlazak na izbore

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

14:07

Lutovac o Živkovićevom apelu: Najpre da vidimo hoće li biti uslova za izlazak na izbore
Lutovac o Živkovićevom apelu: Najpre da vidimo hoće li biti uslova za izlazak na izbore - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da je pismo osnivača Nove stranke Zorana Živkovića o objedinjavanju opozicionih stranaka uoči izbora više upućeno medijima i samopromociji, navodeći da se prvo mora videti hoće li biti uslova za izlazak na izbore, "a ne da pravimo ražanj, a zec je u šumi".

Lutovac je, na konferenciji za novinare sa liderom pokreta Novi 6. oktobar Vojinom Rakićem, sa kojim je DS potpisala saradnju, rekao da Živković piše javno o onome što on čini, ali ne govori u medijima o svakodnevnim razgovorima sa Narodnom strankom, Strankom slobode i pravde i drugima kako najbolje ostvariti cilj.

"Ciljna grupa su nam oni koji žele promene, a ne glasaju ni za koga pojedinačno", rekao je Lutovac.

On je ponovio da se ovde radi o izbornim uslovima, a ne o pravilima. Lutovac je objasnio da se želi postići dogovor barem o sinhronom, ako ne o zajedničkom nastupu.

Opozicija u Srbiji koja učestvuje u međupartijskom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta, naveo je Lutovac, hoće svima da stavi do znanja da ne žele da budu ukras i ikebana za fasadnu demokratiju u Srbiji, dok u paralelnom dijalogu učestvuju stranke koje izlaze na izbore, bez obzira na izborne uslove.

"Nema vladavine prava bez slobodnih i poštenih izbora", poručio je Lutovac.

Kada je reč o izmenama Ustava, Lutovac je ocenio da ovaj saziv parlamenta nema legitimitet da ih donosi, jer nema opozicije u svom sastavu, a promene najvišeg pravnog akta moraju, smatra, biti rezultat najšire društvene i političke debate.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija