Politika

Kalicija NADA: Srbija mora da nastavi borbu za povlačenje priznavanja Kosova

Komentari

Autor: Fonet

30/08/2021

-

12:33

Kalicija NADA: Srbija mora da nastavi borbu za povlačenje priznavanja Kosova
Kalicija NADA: Srbija mora da nastavi borbu za povlačenje priznavanja Kosova - Copyright Prinstscreen YouTube/ Demokratska stranka Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA, koju čine Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i još 23 udruženja građana, zatražila je da Srbija nastavi diplomatsku borbu za povlačenje priznanja Kosova, "tim pre što 4. septembra ističe obaveza Srbije iz Vašingtonskog sporazuma koja to zabranjuje".

Predsednik DSS Miloš Jovanović naveo je da kosovski Albanci nisu pokazali volju da poštuju bilo kakve dogovore i da Srbija zbog Vašingtonskog sporazuma godinu dana nije sprovodila aktivnosti na povlačanjenju priznanja secesionističke tvorevine, saopšteno je iz koalicije.

Jovanović je, s obzirom na to da za nekoliko dana ta obaveza i formalno ističe, u ime koalicija NADA pozvao Ministarstvo spoljnih poslova, ali i sve druge državne organe da već od 5. septembra nastave diplomatsku borbu za opoziv priznanja Kosova.

Predsednik POKS Žika Gojković rekao je da je jedina obaveza u vezi s Kosovom da se poštuje Ustav u kome jasno stoji da je ono sastavni deo Srbije i da se na svaki način spreči priznanje Kosova.

"Zbog toga je izuzetno važan nastavak diplomatske aktivnosti da što manje zemalja u svetu prizna lažnu državu Kosovo, a i one koje su priznale da je povuku", rekao je Gojković i istakao da je to apsolutni prioritet države, naročito nakon isticanja sporazuma iz Vašingtona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija