Politika

Incident na aerodromu u Podgorici: Novinarskoj ekipi portala 24sedam bez objašnjenja oduzeta oprema

Komentari

Autor: 24sedam

03/09/2021

-

19:14

Incident na aerodromu u Podgorici: Novinarskoj ekipi portala 24sedam bez objašnjenja oduzeta oprema
Aerodrom u Podgorici - Copyright EPA/KOCA SULEJMANOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Novinarskoj ekipi portala 24sedam carinici aerodroma u Podgorici oduzeli su jutros opremu za rad - kameru, stativ, bubice, mikrofon i rasvetu. 

Ekipa se uputila u glavni grad Crne Gore kako bi naredna tri dana pratila sva dešavanja povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Na izlazu sa aerodroma snimatelju portala je oduzeta sva oprema – kamera, stativ, bubice, mikrofon, rasveta… Carinici nisu dali nikakvo objašnjenje, iako je ekipa imala svu potebnu dokumentaciju za opremu koju je unela u Crnu Goru, kao i akreditacije za praćenje događaja. 

Portal 24sedam kontaktirao je nadležne na aerodromu, koji nisu dali nikakvo objašnjenje, osim da su pojačane kontrole zbog predstojećeg događaja.

Podsetimo, ustoličenje mitropilita je u nedelju, 5. septembra na Cetinju, a u subotu po podne je svečani doček patrijarha Porfirija, koji bi u nedelju trebalo da predvodi ustoličenje.

Reagovao DF: Nasilje ne doprinosi ničem dobrom

Petar Drašković, šef informativne službe Nove srpske demokratije rekao je za 24sedam da Vlada koja kaže da ne može da obezbedi sigurnost skupa, kao i Ministarsvo unutrašnjih poslova i policija, pokazuju silu prema predstavnicima medija tako što im oduzumaju sredsta za rad.

"Njihov posao je da spreče potencijalne počinioce krivičnih dela i da omoguće slobodu medijima i novinarskim ekipama. Snažno osuđujemo oduzimanje opreme jedoj medijskoj kući jer takva vrsta nasilja ne doprinosi ničem dobrom. Treba svima omogućiti maksimalno slobodan rad", rekao je Drašković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija