Politika

Ko deli medije i koliko su zastupljeni vlast i opozicija: Suzana Vasiljević i Željko Bodrožić u emisiji Euronews veče

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/09/2021

-

23:04

potpis

veličina teksta

Aa Aa

Da li je predlog evroparlamentaraca za regulisanje predizborne medijske scene u Srbiji prihvatljiv i za koga, na koga bi Srbija trebalo da se ugleda i ko i zašto deli medije u Srbiji, neke su od tema o kojima su večeras mišljenja sukobili Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije za medije i Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Vasiljević je podsetila da su evroparlamentarci u razgovorima vlasti i opozicije posredovali i došli zbog poziva koji su dobili od grupe stranaka oko SSP.

"Skoro godinu dana to mučenje traje - oni dolaze, ne dolaze, može zumom, ne može zumom, i na kraju kad konačno dođu u Beograd i taj dokument koji je predložen vlast usvoji uz minimalne izmene, njima se ni taj dokument ne dopada", rekla je Vasiljević.

Bodrožić je, govoreći o pregovorima vlasti i opozicije, naveo da udruženje nije želelo da se upliće u političke razgovore.

"Želimo da ostanemo izvan toga, u ovim direktnim pregovorima nije trebalo niko da nas pita. Postoje jasni dokumenti EK, postoje naše viđenje kroz izveštaje NUNS-a i drugih asocijacija medija, koji govore da ovde situacija nije dobra, da je izuzetno pogoršana, da smo na svim listama pali, da ima mnogo slučajeva napada i pritisaka na novinare, da imamo žestoko podeljenu scenu", rekao je Bodrožić.

Oni su se u debati između ostalog osvrnuli i na zastupljenost stranaka u programu javnog servisa, ali i na podelu sredstava na medijskim konkursima.

Debatu pogledajte u videu.

Preporuka za vas

Srbija