Politika

Kosovska policija demantuje tvrdnje poslanika Srpske liste da su vozila na Brnjaku namerno oštećena

Komentari

Autor: Fonet

01/10/2021

-

18:04

Kosovska policija demantuje tvrdnje poslanika Srpske liste da su vozila na Brnjaku namerno oštećena
Kosovska policija demantuje tvrdnje poslanika Srpske liste da su vozila na Brnjaku namerno oštećena - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija demantovala je poslanika Srpske liste Igora Simića koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da su kosovske specijalne jedinice kasno sinoć na Brnjaku oštetile desetak privatnih parkiranih vozila, objavljujući i fotografije izgrebanih automobila, objavio je portal Kossev.

"Kosovska policija u cilju pravilnog informisanja javnosti demantuje tendenciozan i neistinit članak Igora Simića objavljen na njegovom Fejsbuk profilu, pod naslovom ‘Primitivizam kosovskih specijalnih jedinica na Brnjaku', koji je nakon toga objavljen i na kortalu Kosovo onlajn", navodi se u demantiju kosovske policije, koji je posle dužeg vremena stigao i na srpskom.

"Spekuliše se da su specijalne policijske jedinice, tokom izvršavanja smena na prelazu Brnjak, 30. septembra, oko 23.30 časova, navodno namerno oštetile desetine privatnih vozila parkiranih na putu i, prema slikama, pomenuta vozila su izgrebali službenici", ističe se u saopštenju.

Iz Kosovske policije pozivaju da se "ne naseda na stalne provokacije, dezinformacije i lažne vesti usmerene na određene političke ciljeve" i ističu da su izvršene zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu, koje su dokazale da su takve informacije neistinite, jer policijske jedinice nisu u to uključene ni pod kojim okolnostima.

Ranije danas portal Kosovo onlajn objavio je da su na prelazu Jarinje nepoznati počinioci tokom noći izbušili gume na teretnim vozilima, čiji su vlasnici Srbi, koja su korišćena za blokadu.

"Građani koji su u blokadi na prelazu Jarinje tvrde da to rade pripadnici specijanih jedinica kosovske policije tokom smene dežurstva i da je bušenje guma u funkciji opstrukcije uklanjanja barikada, ne bi li Srbi bili optuženi da nije ispunjen deo sporazuma koji je postignut juče u Briselu", navodi Kosovo onlajn i dodaje da je njihov izveštač zabeležio fotografije nekoliko vozila na kojima su gume isečene i da na licu mesta saznaju da je "bilo pokušaja da se oštete i druga teretna vozila u blokadi".

Prema sporazumu Beograda i Prištine postignutom juče u Briselu, 2. oktobra će pripadnici specijalnih jedinica ROSU napustiti prelaze i njihove pozicije preuzeće Kfor, a Srbi će istovremeno ukloniti barikade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija