Politika

Jovanović: Trebalo bi jačati zemlju uz konsenzus o problemima na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Fonet

02/10/2021

-

13:23

Jovanović: Trebalo bi jačati zemlju uz konsenzus o problemima na Kosovu i Metohiji
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Srbije iz koalicije NADA (Demokratska stranka Srbije, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i još 23 organizacije), Miloš Jovanović, izjavio je da bi trebalo jačati zemlju uz stvaranje konsenzusa između političkih aktera po pitanju rešavanja problema Kosova i Metohije.

On je gostujući u jutarnjem program televizije Prva ocenio da je pitanje KiM danas zamrznut konflikt, odnosno situacija u kojoj "nema rata, a nema ni konačnog rešenja".

"Za to vreme mi treba da jačamo svoje pozicije i mislim da je reakcija naše države u vezi s poslednjom krizom na administrativnim prelazima bila primerena", dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, "jako je dobro što su helikopteri i avioni Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije nadletali Jarinje".

"Ne da bismo pretili nekom, već da bismo pokazivali u svakom trenutku secesionističkim vlastima, i ne samo njima, već i zapadnim silama, da ćemo uvek biti spremni da garantujemo bezbednost našeg naroda u našoj južnoj srpskoj pokrajini", zaključio je Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija